Site Loader

Het filmfestival van Cannes is niet meer specifiek voor twisten. De opmerkelijke fotoshoot van entertainer Simone Silva in 1954 en het streven van de Franse chef Louis Malle om de viering in 1968 te sluiten, zijn twee van de meest beschamende minuten van de viering. De viering van 2012 leidt niettemin een aanzienlijk meer politieke discussie. In een tijd van talloze opmerkelijke films is geen van de 22 films die voor de oppositie zijn aangewezen, door dames gecoördineerd.

De jongensclub

Dit is niet de eerste keer dat vrouwen tijdens de viering van de ervaringen buitenspel worden gezet. Mannelijke chefs hebben in grote mate de filmkeuzes van de viering bepaald sinds het begin van de gelegenheid in 1946. Eerlijk gezegd, de gewoonweg vrouwelijke die de gewenste Palme d’Or-subsidie ​​had gewonnen was Jane Campion voor haar werk aan ‘The Piano “in 1993.

Dames verenigen zich

Er is een schok ontstaan ​​over de keuze van de viering om geen films op te nemen die door dames in de oppositie worden gecoördineerd. La Barbe, een opvallende bijeenkomst van Franse activisten voor vrouwen, heeft zich tot het uiterste gewaagd om een ​​proclamatie te verspreiden in Le Monde, een van de rijpapieren van Frankrijk. De verklaring maakt subtiliteit van de teleurstelling van de bijeenkomst over de afwezigheid van vrouwelijke filmchefs in de regeling van dit jaar en wijst bovendien consequent op de veronderstelde neiging van de viering van mannelijke filmchefs. De proclamatie drukt bovendien uit dat dames voor het grootste deel als seksobjecten in films zijn gezien en dat er geen aandacht wordt besteed aan vrouwelijke chefs. Ondanks de verklaring werd er eveneens een verzoek ingediend als een manier om blijk te geven van steun tegen de activiteiten van de viering. Meer dan 700 vrouwelijke filmproducenten, activisten en coördinatoren hebben de oproep tot nu toe gemarkeerd.

De commissie reageert

Temidden van deze beschuldigingen van seksisme, heeft feestleider Thierry Fremaux verklaard dat uitverkorenen voor de viering worden beschouwd met een vergelijkbare mate van correspondentie, waarbij weinig aandacht wordt besteed aan seksuele geaardheid. Hij vertelde ook dat films worden gekozen op basis van hun algemene kenmerken en geen films zullen kiezen als ze niet aan bepaalde richtlijnen voldoen.

Derek

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Share