Manifeest opent met een grootse “Bed-in”

Het is maart 1969, Yoko Ono en John Lennon weten dat de wereldpers hun huwelijk op de voet volgt. Ze besluiten de aandacht op de vrede te richten. Wat begint als een huwelijksreis groeit uit tot een van de meest memorabele vredesmanifestaties ooit.

Yoko en John brengen 6 dagen lang door in het bed van suite 702 in het Hilton te Amsterdam. Zes dagen lang maken ze gedichten, posters en liedjes in het teken van wereldvrede. Maar vooral komen ze zes dagen lang hun bed niet uit. Men lijkt hun boodschap niet altijd te begrijpen “A not inconsiderable talent seems to have gone completely off his rocker” oordeelde The Mirror.

Wij begrijpen wel wat Yoko en John vertellen. Hun boodschap is vandaag de dag relevanter dan ooit: vrede begint klein. Jij hebt de verantwoordelijkheid om vrede te sluiten met je buren, collega’s, familie en vrienden, alleen zo kan de vrede zich als een inktvlek over de wereld verspreiden.

Wij willen voor onze vrede staan! Bij Manifeest kennen we maar één manier waarop dat kan en dat is lachend! Daarom duiken wij, net als Yoko en John toen, met zijn allen het bed in om Manifeest groots te openen!

Op 24 september in het slotweekend van de Vredesweek, knallen we een megagroot bed op het Leidseplein, recht voor de Stadsschouwburg. Alle Manifeest prominenten liggen hier klaar. Denk aan: Lucas de Man, Vincent Bijlo, Stella Bergsma, Frank Meester, HOAX en Manifeester van het eerste uur Mirik Milan. Waarna we met zijn allen de Stadsschouwburg in gaan om te manifeesten.

Kom manifeesten voor vrede!

Wil jij met ons tussen de lakens en ‘s werelds allergrootste bed-in voor de vrede houden? Daag vrienden, familie of die buren die je nooit spreekt uit om met jou het vredesbed in te duiken en maak een foto. Post deze met #manifeest2016 en #manifeestbedin op social media en de eventpage en dan worden jullie allemaal uitgenodigd in ons bed op 24 september om 17.00 uur en komen jullie bovendien op de gastenlijst van het Manifeest in de Stadsschouwburg!