PAX & Vredesweek

PAX, initiatief nemer van Manifeest, brengt mensen bij elkaar die voor vrede willen gaan. Juist nu, in een tijd van toenemende polarisatie is het belangrijk dat we de krachten bundelen. We werken daarom samen met mensen in conflictgebieden en zoeken politici op en slaan de handen ineen met betrokken mensen.

Iedereen kan iets voor vrede doen, met die gedachte organiseert PAX de Vredesweek rondom de internationale dag van de vrede, 21 september. De week waarin Nederland in actie komt voor vrede. Er worden honderden festivals, lezingen, vieringen, wandelingen, debatten en filmavonden georganiseerd. Ook bij jou in de buurt.

De vredesweek eindigt met Manifeest. Een rauw feest met kunstenaars, inspirators, en muziek in Volkshotel in Amsterdam.

Manifeest Libanon

De donaties van Manifeest gaan naar TIRO Association of Arts, een kunst- en cultuurgroep, door en voor jongeren. TIRO zet zich in voor culturele vrijplaatsen in het zuiden van Libanon. Deze regio heeft zwaar te lijden gehad onder de burgeroorlog en meer recentelijk het conflict in Syrië. Door middel van kunst en cultuur, creativiteit en artistieke activiteiten brengt TIRO mensen van verschillende culturen en achtergronden bij elkaar.

Manifeest wil hierin bijdragen, daarom steunen wij TIRO. Samen met TIRO organiseren we Manifeest Libanon. Wil jij nog een stap verder gaan? Ga met ons mee naar Libanon! Wij dagen jou uit.

Meld je aan voor Manifeest Libanon!

Planning
Aanmelding: 22 aug – 23 september
Inschrijving: op Manifeest
Voorbereiding: oktober – februari
Manifeest Libanon/Libanon reis: 4 dagen in maart of april

Voor meer informatie PAX en de Vredesweek: