BOEM, wij zijn Manifeest!

Vrede is het mooiste dat ons ooit is overkomen. Maar vrede is een voorrecht waar we voor moeten blijven vechten of anders gezegd, voor moeten Manifeesten.

Manifeest is een nachtfestival vol ideeën, meningen, humor, inspiratie en plezier. Een feest in het teken van de vrede. Een avond waarin een bombardement van creativiteit gemengd met muziek, kunst en entertainment hoogtij viert. Dit zijn de uitingsvormen die als eerste van het podium verdwijnen als de vrede wordt bedreigd. En dat is helaas dichterbij en actueler dan ooit.

Dus Manifeest met ons mee. Dans de raketten uit de lucht, lach de geweerlopen krom, sluit je bij ons aan en maak samen met ons een vuist voor de vrede. Kom zaterdag 24 september 2016, in het slotweekend van de Vredesweek, naar de Stadsschouwburg in Amsterdam. Ons ‘Vredespaleis’ staat bomvol met dj’s, muziek, humor, entertainment en cultuur. Koop hier je kaartje.

PAX. Vrede. Wie durft?

Samen laten we kanonnen bulderen van het lachenOnze voeten marcheren niet, onze voeten dansenDuizend woorden zeggen meer dan duizend kogelsMet onze muziek laten we machinegeweren zwijgen

Het is genoeg geweest. Meer dan genoeg. Laat de bommen maar barsten en de kanonnen zwijgen. Wij rebelleren voor de vrede. Het is tijd voor een terreur van schaterlach en vrolijkheid. Muziek, kunst, poëzie en plezier zijn onze wapens voor de vrede.

Manifeesten voor de vrede van een ander

Manifeest is een van de vele vredesinitiatieven van PAX. PAX brengt mensen bij elkaar die de moed hebben om zich in te zetten voor vrede in de wereld. Overal ter wereld werkt PAX nauw samen met mensen in conflictgebieden en betrokken burgers aan een menswaardige en vreedzame samenleving. Een kaartje voor Manifeest is dus meer dan je stem laten horen voor de vrede. Met elk kaartje voor Manifeest steun je vredeswerk wereldwijd!

Manifeest vindt plaats in het afsluitende weekend van de Vredesweek. Deze Vredesweek vragen we jullie hulp voor ‘Lessen in vrede’: met gevaar voor eigen leven zetten moedige Syriërs zich in voor vrede in hun stad, dorp of wijk. Zij geloven nog in een Syrië waar jongens en meisjes met verschillende religieuze en etnische achtergronden samen kunnen komen.

Doneer voor deze lessen op paxvoorvrede.nl/lesseninvrede